Algesten_Humlan_2

Algesten

20/05/2017 19:30 – 20/05/2017 Köp biljett

Algesten gör efterlängtad konsert med både nytt och gammalt material! Spelningen i Studion kommer att innehålla en del med band där Algesten-albumet spelas och ett akustiskt set med material från Isolation Years och Two White Horses.

Efter att ha gjort ett antal spelningar själv och med band, som egen akt och som förband, är det dags att lägga den bit som saknats i Algestens pussel.

- Det blir en kväll inför sittande publik, med band. Inte på klubb. Inte i kort format ihop med andra akter, säger Jakob “Algesten” Nyström.

Det är skillnad på comebacker och comebacker. När Jakob Nyström, en av pop-Umeås bästa låtskrivare genom tiderna, nu är tillbaka efter flera års tystnad är det en stor händelse: hans tidigare band Isolation Years och Two White Horses efterfrågas fortfarande frekvent.

 

Den 20 maj välkomnar vi Algesten till Studion, Folkets hus. Konserten kommer bestå av två delar: en solo där han spelar Isolation Years-låtar och ett par Two White Horses-låtar tillsammans med Lovisa Nyström, sedan en del där Algesten gästas av sitt band bestående av Daniel Berglund, Kajsa Bergsten och Jonas Bergsten, där de spelar låtar från Algesten-albumet.

- Det blir ingen best-of. Det blir utvalda sånger som jag känner betyder nånting för mig idag och som binder ihop då med nu, säger Jakob.

Jakob har alltid använt sin omvittnat breda musikalitet – det sägs att han kan få blyertspennor att sjunga om det behövs – till att skapa innerlig, melodiös och tillgänglig pop. På det nya materialet, som han ger ut under artistnamnet Algesten, känns det som att han ytterligare har förädlat sitt glimrande pophantverk. Algesten kan beskrivas som ett musikaliskt snille som valt popen som sitt uttryckssätt.

 

Biljetterna finns tillgängliga nu och du köper dem via Biljettcentrum.

Jobba som funktionär!
">